fredag 25 januari 2013

Bokbaren med italiensk avslutning

Ikväll var det äntligen dags att få gå till bokpuben som alla pratat så mycket om. När vi kom dit var det rejält packat, men det var inte särskilt stort heller. Som tur var fanns det plats på övervåningen. Hela väggarna var beklädda med böcker, så även bardisken. Det var riktigt häftigt och ingav en väldigt mysig känsla.

Oskar funderar lite bara. 

Puben heter egentligen inte bokbaren utan the Swan & Edgar. 

Ja, Sonny pratar i telefon som vanligt.

Många böcker var det på väggarna.

Så här fint var det på golvet på toan. Köra lite wordfeud på det kanske...
Efter besöket på bokpuben gick Anders och jag iväg för att äta middag. Från början hade vi tänkt äta ostfondue, men det var fullbokat när vi försökte boka bord. Så nu valde vi mellan ett tapasställe, en fransk restaurang och ett ställe som heter Entrecote (ja, det enda de serverar är entrecote i olika modeschanger.) På tapasstället var det fullt, det franska stället hade stängt igen och Entrecote hade stängt för ombyggnad. Suck, ingen lyckad dag för oss inte. Men vi hittade till slut ett riktigt bra italiensk ställe, Carluccio's på Paddington Street. Slutet gott, allting gott. Förrätten var helt ljuvlig.

Här är den ljuvliga förrätten. Tyvärr kom inte allt med på bilden.
Anders slow cooked beef in chianti med polenta. Gott!
Här är min fiskgryta. Eller den kanske snarare borde kallas musselgryta.

I skeden ligger den enda lilla fiskbiten.
En riktigt bra kväll är nu till ända. Imorgon åker vi till Oxford för att utforska den mytomspunna studentstaden. Kanske blir det en öl på C.S. Lewis och J.R.R Tolkiens pub The Eagle and Child (även kallad The Bird and the Baby).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar