Vilken dag det var i fredags. Vi började med att gå en guidad tur upp i Elisabeth Clock Tower och tittade på Big Ben. Själva klockan, urverket är från 1856. Den såg inte direkt ut som en klocka om man säger så. Tre gånger i veckan kommer det en urmakare och fixar med den för att se till så att den går som den ska och håller tiden exakt. Sen gick vi upp ett par våningar till och fick se när klockan slog 12 på det stora klockorna. Vi var tvungna att ha öronproppar för att klara av ljudet. Det var väldigt häftigt att ha varit där och intressant att höra lite historia samt fakta om Big Ben och att få se hur galet stora urtavlorna är. Vi gick precis innanför dem. 334 steg var det upp och sen ner igen. Men det kändes inte som att de var så många faktiskt.
Efter det bar det av till St Paul's Cathedral för rep inför kvällens Evensong. En dröm skulle nu få gå i uppfyllelse, att få sjunga Evensong i St Paul's. Det var stort och unikt. Jag njöt verkligen varje sekund jag var där. Hela St Paul's var full med folk som ville lyssna på oss.
 |
Vi stod på varsin sida i körbänkarna. |
 |
Ja där sitter jag i St Paul's Cathedrals körbänkar. Rätt overkligt. Jag njöt verkligen hela tiden. |
 |
Å där sitter Anders och lyssnar när vi repar. |
 |
Denna dag var Anders inte bara präst utan även fotograf. Här fotograferar han kören. |
Evensongen blev väldigt lyckad. Jag var lite rädd att vi skulle göra bort oss men det gjorde vi inte och det kom fram folk både från publiken och de som jobbar i St Paul's och sa att det lät fantastiskt bra. Himla kul! Det var så otroligt roligt och häftigt att få sjunga i St Paul's. Nu kan jag bocka av ännu en dröm.
Efter Evensongen var det drinks i Mansion House. Så då bjöds det på bubbel i en och en halv timme hos guvenören.
 |
Är jag tillsammans med Carl-Jan eller Anders? |
 |
Anders åker ledstång ner för trappan i Mansion House... |
När vi var klara på Mansion House tog Anders och jag en taxi till en schweizisk restaurang för att äta ostfondeu. Så gott det är och som jag väntat på detta. Nästan lika mycket som Evensongen, eller nä inte riktigt. Det var dock inte lika gott som när vi åt det i Frankrike men det var ändå gott och ett väldigt trevligt ställe.
 |
Vi började med raclette till förrätt. |
 |
Sen charkuterier... |
 |
...och fondeu. Så gott!! |
 |
Vi var sjukt mätta men kunde ändå inte motstå lite efterrätt. |
En fantastisk dag var nu till ändå. Jag la mig i sängen med ett stort leende på läpparna.
Den som kom på ostfondue måste vara ett geni...
SvaraRaderaDet var länge sedan jag åt ostfondue. Men jag har för mig att man ska ha vitt vin till. I alla fall var det så i Schweiz
SvaraRadera